Výsledky vyhledávání v sekci Recepty na dotaz polévková

Roketový salát s houbami

access_time09. June 2019personRedakce

Suroviny:1 stroužek česneku, oloupaný1/4 čajové lžičky soli1 polévková lžíce čerstvé citronové šťávy1/2 šálku octové zálivky s opečeným česnekem (viz recept) nebo nízkotučného salátového dresinku1 polévková lžíce čerstvé nasekané petrželky¼ čajové lžičky čerstvě namletého černého pepře3 šálky omytých a osušených roketových lístků2 šálky na plátky nakrájených hub1 šálek cherry rajčatPříprava:1. Nasekejte česnek nahrubo. Posypte solí a plochou stranou nože česnek utřete na pastu; přeneste do velké salátové mísy. Našlehejte s citronovou šťávou, octovou zálivkou s opečeným česnekem a petrželí. Okořeňte pepřem.2. Přidejte roketu, houby a rajčata. Protřeste, aby se vše obalilo dresinkem.Velikost porce: asi 1 šálek salátuVýživové informace:Počet porcí 4Na 1 porci:Kalorie: 113Uhlohydráty: 9 gTuk: 3 gVláknina: 2 gBílkovina: 3 gNasycené tuky: 1 gSodík: 211 mg

folder_openPřiřazené štítky

Grilovaný garnát v kokosu s pikantní ananasovou omáčkou

access_time09. June 2019personRedakce

Suroviny:Na pikantní ananasovou omáčku:1 1/2 šálku ananasového kompotu nebo čerstvého rozmačkaného ananasu, bez šťávy1 mexická pálivá paprička jalapeño, zbavená semínek a pokrájená na kostičky2 polévkové lžíce čerstvé limetkové šťávysůl podle chutiNa grilované garnáty:1/2 šálku nízkokalorického kokosového mléka2 polévkové lžíce čerstvé limetkové šťávy1 polévková lžíce sojové omáčky s nízkým obsahem sodíku1 polévková lžíce čerstvě nastrouhaného zázvorového kořene1 polévková lžíce hnědého cukru20 velkých garnátů, oloupaných a odžilkovanýchčerstvě namletý černý pepř3 šálky uvařené rýže1/2 šálku výhonků koriandru4 kovové nebo bambusové (namočené do vody) špízové jehlyPříprava:Pikantní ananasová omáčka:1. Ananas, papričku jalapeño a červenou papriku dejte do misky a zamíchejte, aby se suroviny spojily. Podle chuti dochuťte limetkovou šťávou a solí. Před podávání dejte vychladit.(Omáčku si můžete připravit předem a skladovat v lednici až 3 dny).Grilovaný garnát:2. Smíchejte kokosové mléko, limetkovou šťávu, sojovou omáčku, zázvor a hnědý cukr v mělké misce. Přidejte garnáty, protřeste tak, aby se ve směsi rovnoměrně obalili a dejte vychladit nejméně na 30 minut nebo přes noc.3. Předehřejte gril na střední teplotu.4. Vyndejte garnáty z kokosové směsi. Dochuťte solí a pepřem a na každou jehlu napíchněte 5 garnátů.5. Dejte špízy na gril a grilujte asi 3 – 4 minuty po obou stranách.6. Při servírování dejte na každý talíř lžíci rýže basmati, garnáty sundejte ze špízové jehly a navrch dejte pikantní omáčku. Ozdobte koriandrem a podávejte.Velikost porce: 5 garnátů s 3/4 šálkem rýže a 1/2 šálkem omáčkyVýživové informace:Počet porcí 4Na 1 porci:Kalorie: 329Uhlohydráty: 52 gTuk: 3 gVláknina: 3 gBílkovina: 22 gNasycené tuky: 1 gSodík: 406 mg

folder_openPřiřazené štítky

Nízkotučný čokoládový pudink

access_time09. June 2019personRedakce

Suroviny1/3 šálku nektaru z agáve nebo baleného světle hnědého cukru2 čajové lžičky kukuřičného škrobušpetka soli2 plechovky nízkotučného kondenzovaného mléka2 bílky, lehce našlehané1 polévková lžíce a 1 čajová lžička vanilkového extraktu2 polévkové lžíce nastrouhané bílé čokolády1/4 šálku neslazeného kakaového prášku2 polévkové lžíce nastrouhané polosladké čokolády a další čokoládové kousky na ozdobuPřípravaNašlehejte nektar z agáve, kukuřičný škrob a sůl v hrnci se zesíleným dnem. Přidejte kondenzované mléko a bílky a šlehejte, dokud se směs dobře nespojí. Nastavte teplotu sporáku na střední stupeň a za stálého šlehání povařte asi 10 minut, dokud nezačne směs bublat a houstnout. Odstavte hrnec ze sporáku a vmíchejte 1 čajovou lžičku vanilky.Přendejte 1 šálek směsi do středně velké misky, přidejte nastrouhanou bílou čokoládu a zbývající 1 čajovou lžičku vanilky. Míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Přidejte kakaový prášek a nastrouhanou poloslanou čokoládu do zbývajícího pudinku a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí.Rozdělte čokoládový pudink na talířky a navrch dejte vanilkový pudink. Zakryjte potravinovou fólií a nechte ztuhnout v ledničce nejméně 2 hodiny. Vršek posypte kousky čokolády.Na porci: kalorie 228; tuk 3 g (nasycený 2 g); cholesterol 2 mg; sodík 214 mg; uhlohydráty 38 g; vláknina 1 g; bílkoviny 10 g.

folder_openPřiřazené štítky