Děti & Rodina keyboard_arrow_right Období grilovaček zahájeno, přinášíme několik osvědčených receptů

Obrázek příspěvku: Období grilovaček zahájeno, přinášíme několik osvědčených receptů

Období grilovaček zahájeno, přinášíme několik osvědčených receptů

personaccess_time09. June 2019chat_bubble_outline0 komentářůremove_red_eye27 shlédnutí

Díky prvním teplým dnům možná už přemýšlíte o tom, že si letos konečně pořídíte zahradní gril. A výběr je široký. Na trhu je řada moderních grilů na dřevěné uhlí i na plyn, které jsou mezi zákazníky velmi žádané díky neotřelému designu a výborným uživatelským vlastnostem.

Chcete-li si pořídit gril na dřevěné uhlí, je dobré se poohlédnout po takovém modelu, který díky kovové noze umožňuje stoupání vzduchu vzhůru a jeho součástí není žádný poklop. Dosáhnete tak totiž nejlepší teploty uhlíků pro grilování, 600 - 800 °C. Maso pak skutečně grilujete a nedusíte ho v nezdravém kouři.

Grily na dřevěné uhlí lákají mnohé gurmány především příjemnou vůní, kterou dřevěné uhlí vydává. Při jejich výběru je však třeba zjistit, zda je možné zahradní gril jednoduše zapálit a uhasit. Každý si totiž asi rád odpustí trápení v podobě zdlouhavého rozpalování grilu pomocí fukarů, fénů a nejrůznějších chemických podpalovačů.

A stejně snadné, bezpečné a rychlé by mělo být uhašení žhavých uhlíků. Některé z grilů na dřevěné uhlí mají proto ve spodní části komínu nádobku s vodou. Ta žhnoucí uhlíky uhasí hned po skončení grilování, a tak se nemusíte obávat popálení tehdy, kdy už grilování skončilo. Tento způsob uhašení grilu oceňují hlavně rodiny s dětmi.

Plynové grily s poklopem

Moderní plynové grily se od ostatních odlišují především svým designem. Díky piezo zapalování je navíc jednoduše zažehnete jediným stisknutím tlačítka. Velmi praktické je,
má-li plynový gril kovový poklop. Díky němu je pak vše, co grilujete, výrazně šťavnatější a propečenější, maso i zelenina mají ještě lepší chuť a krásně voní. Vzduch pod poklopem totiž rovnoměrně cirkuluje stejně jako v horkovzdušné troubě a vysoká teplota stahuje vlákna v mase. Všechna výborná šťáva tak zůstává uvnitř.

Ty nejlepší zahradní grily na plyn mají navíc tzv. systém Aromaz – 2 misky, které naplníte třeba vínem, pivem nebo vodou s kořením. Z této směsi se pak uvolňuje aroma, které dodává všemu, co připravujete, ještě lepší chuť a vůni. Tyto grily tak umí připravit maso pro ty nejnáročnější.

Ať už se rozhodnete pro gril na dřevěné uhlí nebo na plyn, při nákupu toho nejlepšího grilu věnujte pozornost výběru prodejce, u kterého si gril pořizujete. Jistě totiž oceníte dobrou radu a pomoc při výběru grilu i vysvětlení všech jeho funkcí.

folder_openPřiřazené štítky

0 komentáře

    Vložit komentář

    info_outline

    Nepublikujte SPAM!

    Jakékoliv SPAM komentáře, které nejsou relevantní k obsahu tohoto článku budou odstraněny.