Zdraví keyboard_arrow_right Potraviny se dnes vyrábí z náhražek!

Obrázek příspěvku: Potraviny se dnes vyrábí z náhražek!

Potraviny se dnes vyrábí z náhražek!

personaccess_time09. June 2019chat_bubble_outline0 komentářůremove_red_eye48 shlédnutí

Kupujete levnější jogurty, sýry nebo šunku? Vím, je to levné a dnes se snažíme všichni ušetřit. Ale pak dáváte tělu zároveň řádnou porci takzvaných "éček" - většinou bramborového škrobu a dalších náhražek za dražší maso nebo mléko.

Dnes se náhražky přidávají do tisíců potravin. Levné přísady do mléka nebo masa používá většina firem. Proč? Důvod je jasný, lidé dnes při nákupu šetří a snaží se nakoupit co nejlevněji. A obchodník se snaží prodat a tlačí výrobce potravin ke stále nižším cenám.

 

Milan Teplý, šéf největších tuzemských mlékáren Madeta otevřeně přiznává: „Já obchodníkům klidně levný, nízkotučný sýr s náhražkou udělám. Ale nejím ho - a hlavně si ho pak musí prodávat pod svou privátní značkou."

 

Co je na bramborovém škrobu a dalších náhražkách vlastně tak špatného? Lidskému zdraví přímo neškodí. Ale kupujete si kvůli nim potraviny podřadné kvality, které tělu nedají živiny, které potřebuje.

 

„Zvláště maminky by přece jen neměly dávat dětem dlouhodobě levné potraviny" , říká expertka z Fóra zdravé výživy Jana Dostálová. Dětský organismu se vyvíjí bouřlivě a potřebuje dostatek biologicky aktivních živin. Každý z nás a děti zvláště by měl dostávat s každým jídlem přiměřenou dávku sacharidů, ale také kvalitní bílkoviny a vitamíny.

 

Díky nekvalitní stravě vznikají tzv. civilizační nemoci, kterými trpí stále více lidí. Doplňte stravu o biologicky aktivní látky v podobě doplňků stravy. Kontaktujete výživového poradce, který vyhodnotí vaše stravovací zvyky a poradí jak jíst zdravě.

folder_openPřiřazené štítky

0 komentáře

    Vložit komentář

    info_outline

    Nepublikujte SPAM!

    Jakékoliv SPAM komentáře, které nejsou relevantní k obsahu tohoto článku budou odstraněny.