Žena, která ví keyboard_arrow_right Nezařazené keyboard_arrow_rightPapriky a jejich pěstování

Obrázek příspěvku: Papriky a jejich pěstování

Papriky a jejich pěstování

personaccess_time23.leden 2020chat_bubble_outline0 komentářůremove_red_eye256 shlédnutí


Papriky propůjčují jídlu charakteristickou chuť. Používají se ve formě koření, nakládané, pečené a syrové. Papriky, oblíbená zelenina, známá na světě více jak 6000 let. Její domovinou je střední a jižní Amerika, odkud jí do Evropy přivezl Kolumbus. Zpočátku vyvolaly mezi Španěly opravdovou senzaci a byly nejprve pěstovány jako okrasné rostliny. Z Evropy putovala přes Portugalsko do Indie a Turecka a odtud se pěstování paprik dostalo do Maďarska. Pěstování paprik je ponejvíce spojované s Maďarskem a oblast Szeged, kde je pěstování parik nejvíce rozšířeno je nazýváno hlavním městem paprik.



Od poloviny února do března se vysazují semena paprik, a poté se malé rostlinky přenášejí do skleníků a foliovníků. Papriky jsou výborným zdrojem mnoha užitečných látek a vitamínů. Rostlinný alkaloid kapsaicin, zodpovědný za pálivost paprik, zvyšuje sekreci žaludečních šťáv, ničí škodlivé bakterie v žaludku, střevech a ústech, stimuluje tvorbu energie v těle – spaluje tuk. Pro pěstování paprik je vhodná úrodná, dobře prokypřená půda hnojená organickým hnojivem, nejlépe kompostem. K pěstování paprik není vhodný čerstvý hnůj.

Chcete vyzkoušet pěstování paprik ze semen a pyšnit se úrodou zeleninové papriky, chilli papriky nebo papriky zvané Kozí rohy? Pro pěstování paprik v domácích podmínkách si zakupte semena parik v internetovém obchodě Osiva-semena.cz, kde máte jistotu, že zakoupíte semena zdravá, nepoškozená.

folder_openPřiřazené štítky

0 komentářů

commentŽádné komentáře

Pokud chcete, můžete přidat první komentář k tomuto článku níže.

Vložit komentář

info_outline

Nepublikujte SPAM!

Jakékoliv SPAM komentáře, které nejsou relevantní k obsahu tohoto článku budou odstraněny.

Podobné články

Období grilovaček zahájeno, přinášíme několik osvědčených receptů

personRedakceremove_red_eye135bookmarkGrill

Kuřecí stehna v medu Příprava: 20 minut + 60 minut grilování Pro 4 osoby * 4 kuřecí stehna * 3 lžíce medu * 2-3 lžíce vinného octa * 1 lžíce rozmarýnu * 4 lžíce olivového oleje * 200 ml piva Na pečené brambory* 8 brambor * olivový olej * 16 lístků šalvěje * hrubá mořská ..

31 zkrášlovacích tipů

personRudolf Hentselremove_red_eye325bookmarkPéče o tělo

Péče o pleť je sama o sobě velmi namáhaví činnost, a co teprve péče o stárnoucí pleť! Vrásky, zaryté linie, fleky a mnoho dalších mohou vaši pokožku udělat nevzhlednou. Samozřejmě, že tu jsou i jiné cesty, jak stárnutí pozastavit, např.plastické operace, ale měla byste ..

Jak (ne)nakupovat online

personRadka Eliáškováremove_red_eye260bookmarkZajímavosti

Nakupovat tzv. na síti je dnes nejen módní, ale mnohdy to šetří čas, který byste jinak ztratili procházením obchodů a prodíráním se k tomu nejlepšímu kousku. Výhod, které nabízí nakupování online, je hned několik. Od zmíněné úspory času až po možnost nechat si přivézt ..

Halibut s nevařenou omáčkou Puttanesca

personRedakceremove_red_eye428bookmarkRyby

Suroviny 4 (180-gramové) filety z halibuta Extra panenský olivový olej, pro hojné pokapání ¼ šálku navíc Sůl a čerstvě umletý černý pepř 4 (2,2 cm silné) plátky křupavého chleba 1 a 1/2 čajové lžičky sardelové pasty 2 až 3 stroužky česneku - utřeného 1 čajová ..

Osmažený tuňák s pikantní mangovou omáčkou

personRedakceremove_red_eye365bookmarkRyby

Suroviny 2 čajové lžičky olivového oleje a olej navíc na smažení 1 a 1/2 šálku na kostičky nakrájené žluté cibule (2 cibule) 2 čajové lžičky oloupaného a nasekaného čerstvého zázvoru 1 a 1/2 čajové lžičky nasekaného česneku 2 zralá manga, oloupaná, ..

Evropská a světová kuchyně - Řecko

personRedakceremove_red_eye404languagestylehub.cz

V jednoduchosti je krása. Přesně tímto pořekadlem se řídí i řecké kulinářské umění, které je jakousi směsicí asijské, arabské a evropské kuchyně. Řecká kuchyně je velmi rozmanitá a na své si přijdou jak milovníci masa, tak i vegetariáni. Pokrmy se připravují z ..

Zeleninový quiche

personRadka Eliáškováremove_red_eye472languagegurmanek.cz

Ingredience: 150 g špaldové mouky3 vajíčka75 g rostlinného tuku Alsan Bio (bez mléčných komponent a bez cholesterolu)sůlpůl velkého hrnku (sójové) smetany (Provamel)půl velkého hrnku kysané smetanybalení (600 g) mražené zeleninové polévkové směsi bio (i v ..

Zázvor a jeho účinky, zázvorový čaj

personRadka Eliáškováremove_red_eye352languagezoufalemaminky.cz

Zázvor. Mnoho lidí by to do něj ani neřeklo, ale tato rostlinka, která vůbec není náročná na pěstování má mnoho blahodárných účinků. Konzumovat se může velice rozmanitými způsoby, z nichž nejznámější je asi zázvorový čaj. Mezi ty méně známé, ale rozhodně ne méně ..

Moruše bílá

personRadka Eliáškováremove_red_eye537languagelovinglife.cz

Moruše bílá - Morus alba je vynikající medové ovoce. Námi nabízená Moruše je pěstována v souladu s ekologickým zemědělstvímPokud jste se s moruší bílou ještě nesetkali, určitě Vás okouzlí svojí typicky medovou chutí. Plody jsou cca 2 cm veliké obsypané bobulemi plnými ..

Rostliny v bytě

personRadka Eliáškováremove_red_eye277languagezoufalemaminky.cz

K nezbytným interiérovým doplňků patří bezpochyby zelené nebo kvetoucí rostliny, které přispívají k navození kompatibilního celku. Rostliny dokáží vnést do domova kousek přírody, esteticky ztvární interiér a navíc pozitivně ovlivní klima daného prostředí. K pozitivním ..