Zdraví keyboard_arrow_right Nezařazené keyboard_arrow_rightPotraviny se dnes vyrábí z náhražek!

Obrázek příspěvku: Potraviny se dnes vyrábí z náhražek!

Potraviny se dnes vyrábí z náhražek!

personaccess_time09.červen 2019chat_bubble_outline0 komentářůremove_red_eye312 shlédnutí

Kupujete levnější jogurty, sýry nebo šunku? Vím, je to levné a dnes se snažíme všichni ušetřit. Ale pak dáváte tělu zároveň řádnou porci takzvaných "éček" - většinou bramborového škrobu a dalších náhražek za dražší maso nebo mléko.

Dnes se náhražky přidávají do tisíců potravin. Levné přísady do mléka nebo masa používá většina firem. Proč? Důvod je jasný, lidé dnes při nákupu šetří a snaží se nakoupit co nejlevněji. A obchodník se snaží prodat a tlačí výrobce potravin ke stále nižším cenám.

 

Milan Teplý, šéf největších tuzemských mlékáren Madeta otevřeně přiznává: „Já obchodníkům klidně levný, nízkotučný sýr s náhražkou udělám. Ale nejím ho - a hlavně si ho pak musí prodávat pod svou privátní značkou."

 

Co je na bramborovém škrobu a dalších náhražkách vlastně tak špatného? Lidskému zdraví přímo neškodí. Ale kupujete si kvůli nim potraviny podřadné kvality, které tělu nedají živiny, které potřebuje.

 

„Zvláště maminky by přece jen neměly dávat dětem dlouhodobě levné potraviny" , říká expertka z Fóra zdravé výživy Jana Dostálová. Dětský organismu se vyvíjí bouřlivě a potřebuje dostatek biologicky aktivních živin. Každý z nás a děti zvláště by měl dostávat s každým jídlem přiměřenou dávku sacharidů, ale také kvalitní bílkoviny a vitamíny.

 

Díky nekvalitní stravě vznikají tzv. civilizační nemoci, kterými trpí stále více lidí. Doplňte stravu o biologicky aktivní látky v podobě doplňků stravy. Kontaktujete výživového poradce, který vyhodnotí vaše stravovací zvyky a poradí jak jíst zdravě.

folder_openPřiřazené štítky

0 komentářů

commentŽádné komentáře

Pokud chcete, můžete přidat první komentář k tomuto článku níže.

Vložit komentář

info_outline

Nepublikujte SPAM!

Jakékoliv SPAM komentáře, které nejsou relevantní k obsahu tohoto článku budou odstraněny.

Podobné články

Projezte se čtyřmi patry k super siluetě do plavek

personRedakceremove_red_eye217bookmarkSilueta

Už jste slyšeli o potravinové pyramidě? Ještě ne? Tak v tom případě byste měli zbystřit. Najdete v ní totiž přehledně rozřazené skupiny potravin a její tvar vám pak napoví, kolik byste měli z dané skupiny konzumovat tak, abyste nejen zhubli, ale i se skvěle cítili. patro ..

Dieta při antikoagulační léčbě

personRadka Eliáškováremove_red_eye101bookmarkNezařazené

Warfarin je lék, který lékaři předepisují k prevenci krevních sraženin v cévách a v srdci a funguje na principu blokování vitaminu K v organismu. Vitamín K se podílí na řadě důležitých tělních procesů jako je metabolismus proteinů na srážení krve, mineralizace kostí, ..

Zajímavosti o čaji

personRadka Eliáškováremove_red_eye134bookmarkZajímavosti

Kromě těchto 3 druhů dnes existuje i mnoho vyšlechtěných pododrůd a klonů.Čajovník roste ve nejlépe vyšších nadmořských výškách, ideálně kolem 1800 m, kde má dostatek vlhkosti díky častým mlhám, které zároveň zabraňují nadměrnému přístupu slunečního svitu. Tím ..

Evoluce

personRadka Eliáškováremove_red_eye119bookmarkAkce

Živote každého z nás plyne více či méně pravidelně a velké změny nás příliš netěší, protože nám přidávají starosti a práci. Podobně jsou na tom všichni živí tvorové, ale většina z nás lidí se o ně příliš nezajímá. Když na předměstí zmizí stromy a keře, ..

Korek do bytu

personRadka Eliáškováremove_red_eye111bookmarkZajímavosti

PŘÍRODNÍ KOREK JE KŮRA KORKOVÉHO DUBU (QUERCUS SUBER), KTERÁ SE ZÍSKÁVÁ LOUPÁNÍM ZE ŽIVÉHO STROMU JEDNOU ZA 9 LET. PRVNÍ SLOUPNUTÍ JE MOŽNÉ PROVÉST AŽ PO 25 LETECH ŽIVOTA DUBU. CYKLUS SE STÁLE OPAKUJE A V ZÍSKÁVÁNÍ KORKU SE TAK POKRAČUJE I NĚKOLIK LIDSKÝCH ..

Dietní snídaně

personSimona Chvátilováremove_red_eye9languagekrasnazdrava.cz

Snídaně je nejdůležitějším jídlem dne, které tvoří pětinu až čtvrtinu denního příjmu potravy, což platí také v případě, že držíme dietu. Pokud dodržujeme dietní režim je dokonce naopak žádoucí, abychom větší část kalorií získali v první polovině dne, tedy do ..

"bio" nemusí být nutně vegetarián, makrobiotik nebo dokonce vegan

personRadka Eliáškováremove_red_eye94languagekrasnazdrava.cz

…aneb něco málo o tom, že komu je blízké označení "bio" nemusí být nutně vegetarián, makrobiotik nebo dokonce vegan. Vlastně nemusí být ani vůbec žádným vyznavačem zdravého životního stylu. Když na to přijde, k dispozici jsou i bioklobásy, biouheráky, a takové biosádlo ..

„Inteligentní“ materiály pro outdoorové aktivity

personRadka Eliáškováremove_red_eye126languagemaxmoda.cz

Vyzrát na zimu, zahřát se a být v teple, to už dnes nemusí znamenat být nabalený jako medvěd, v několika vrstvách, bez schopnosti pohybu. Nové „inteligentní“ materiály a oblečení z nich zajišťují nejen teplo, jsou praktické a dnes si můžeme vybrat i z nejrůznějších ..

Jak správně grilovat

personRedakceremove_red_eye238languagenejky.cz

Jde se grilovat! Máte nachystané maso, chvilku marinované v oleji a směsi koření. Roztopíte gril a hned dáte maso na mřížku. Tak takhle rozhodně ne. O grilování je dobré si předem něco přečíst a prostudovat, jen tak docílíte chutného pokrmu. Umíte správně grilovat? Jak ..

O centimetrech v kuchyni

personRadka Eliáškováremove_red_eye92languagedrsnarealita.cz

Léta letoucí sledují odborníci na bydlení, co, jak a kde se dělá v kuchyni. Ze statistik odvodili určitá pravidla a vymezili tři základní pracovní centra. Prvním je centrum přípravy, kde potraviny krájíme, odměřujeme, vážíme, mísíme a skladujeme. Varné centrum, je místo, ..