Články a videa v sekci Recepty

Nízkotučný čokoládový pudink

access_time09. June 2019remove_red_eye3chat_bubble_outline0

Suroviny 1/3 šálku nektaru z agáve nebo baleného světle hnědého cukru 2 čajové lžičky kukuřičného škrobu špetka soli 2 plechovky nízkotučného kondenzovaného mléka 2 bílky, lehce našlehané 1 polévková lžíce a 1 čajová lžička vanilkového extraktu 2 polévkové lžíce nastrouhané bílé ..

Losos s citrónem, kapary a rozmarýnem

access_time09. June 2019remove_red_eye3chat_bubble_outline0

Suroviny 4 (180-gramové) filety z lososa 1/4 šálku extra panenského olivového oleje 1/2 čajové lžičky soli 1/2 čajové lžičky čerstvě namletého černého pepře 1 čajová lžička nasekaných čerstvých lístků rozmarýnu 8 plátků citrónu (asi 2 citróny) 1/4 šálku citrónové šťávy (asi 1 ..

Osmažený tuňák s pikantní mangovou omáčkou

access_time09. June 2019remove_red_eye2chat_bubble_outline0

Suroviny 2 čajové lžičky olivového oleje a olej navíc na smažení 1 a 1/2 šálku na kostičky nakrájené žluté cibule (2 cibule) 2 čajové lžičky oloupaného a nasekaného čerstvého zázvoru 1 a 1/2 čajové lžičky nasekaného česneku 2 zralá manga, oloupaná, vypeckovaná a nakrájená na ..

Grilovaný garnát v kokosu s pikantní ananasovou omáčkou

access_time09. June 2019remove_red_eye2chat_bubble_outline0

Suroviny: Na pikantní ananasovou omáčku: 1 1/2 šálku ananasového kompotu nebo čerstvého rozmačkaného ananasu, bez šťávy 1 mexická pálivá paprička jalapeño, zbavená semínek a pokrájená na kostičky 2 polévkové lžíce čerstvé limetkové šťávy sůl podle chuti Na grilované garnáty: 1/2 ..

Roketový salát s houbami

access_time09. June 2019remove_red_eye3chat_bubble_outline0

Suroviny: 1 stroužek česneku, oloupaný 1/4 čajové lžičky soli 1 polévková lžíce čerstvé citronové šťávy 1/2 šálku octové zálivky s opečeným česnekem (viz recept) nebo nízkotučného salátového dresinku 1 polévková lžíce čerstvé nasekané petrželky ¼ čajové lžičky čerstvě ..

Lehký bramborový salát s jablky

access_time09. June 2019remove_red_eye2chat_bubble_outline0

Bramborový salát patří mezi nejoblíbenější pokrmy, pojďme si připravit jeho lehčí variantu. Co budeme potřebovat? 400 g brambor, 200 g celeru, 200 g kyselejších jablek (nejlépe zelené odrůdy), 100 g jogurtu, 50g light majonézy, 1 citrón nebo citrónová šťáva, lžička hořčice, lžička ..

Halibut s nevařenou omáčkou Puttanesca

access_time09. June 2019remove_red_eye3chat_bubble_outline0

Suroviny 4 (180-gramové) filety z halibuta Extra panenský olivový olej, pro hojné pokapání ¼ šálku navíc Sůl a čerstvě umletý černý pepř 4 (2,2 cm silné) plátky křupavého chleba 1 a 1/2 čajové lžičky sardelové pasty 2 až 3 stroužky česneku - utřeného 1 čajová lžička rozdrcené ..

Jak neljépe konzervovat houby

access_time09. June 2019remove_red_eye13chat_bubble_outline0

Houbařská sezóna je v plném proudu. Úlovky z lesa můžeme rozličně zpracovat. Vítanou a zdravou úpravou je zejména konzervace hub, která má však několik pravidel, kterými se musíme řídit. Samozřejmostí je sbírat jen ty houby, které bezpečně známe, případně se obrátit pro radu na ..

Období grilovaček zahájeno, přinášíme několik osvědčených receptů

access_time09. June 2019remove_red_eye15chat_bubble_outline0

Kuřecí stehna v medu Příprava: 20 minut + 60 minut grilování Pro 4 osoby * 4 kuřecí stehna * 3 lžíce medu * 2-3 lžíce vinného octa * 1 lžíce rozmarýnu * 4 lžíce olivového oleje * 200 ml piva Na pečené brambory* 8 brambor * olivový olej * 16 lístků šalvěje * hrubá mořská sůl 1. V misce ..